Ik ben Annelies en dit is mijn site! Ik ben zangeres, (stem)actrice, poppenspeler en schrijf liedjes en verhalen. Als klein meisje maakte “het theater” al diepe indruk op mij. Mijn oma nam mij wel eens mee naar een klein theater in Hilversum. Met rode konen zat ik te kijken naar de voorstelling. Totdat de acteur ineens vroeg aan het publiek of iemand hem kon helpen, en op het toneel wilde komen. Ik dook weg in mijn stoel. Dan ziet hij me niet, dacht ik. Jij! De acteur wees naar het onderuitgezakte meisje met rode konen in de rode pluchen stoel. Wil jij me helpen?! Wijst hij nou naar mij? Ja, hij wees naar mij… Met de spreekwoordelijke staart tussen mijn benen liep ik naar het toneel om even mee te spelen in het toneelstuk. De acteur bedankte me en zei dat ik het goed had gedaan. Pas jaren later, op de middelbare school, kreeg ik het idee dat het misschien wel eens heel leuk kon zijn om zelf op de planken te staan. Ik gaf me op voor de audities van de schoolmusicals. Ik begon achter in het koor, een jaar later speelde ik een bijrol en nog een jaar later de hoofdrol van Doortje in The Wiz. Op dat moment wist ik zeker dat ik wilde spelen en zingen in het theater! Ik meldde me aan voor de audities van de Frank Sanders’ Akademie. Ik werd aangenomen en studeerde daar af in 2006 en heb vervolgens nog een postacademisch jaar gevolgd op dezelfde opleiding. Meteen na de opleiding speelde ik een hoofdrol in de musical de Fantasticks van Opus One. En daarna heb ik 2 maanden getourd door Canada en Amerika met de voorstelling Frog in the Clouds van Theater Terra. Een mooier begin kan niet. Ik heb daarna nog in verschillende producties van Theater Terra gespeeld, zoals Kikker en z’n Vriendjes en Os en Ezel. Afgelopen seizoen was ik understudy La Commodia en was ik in het ensemble te zien van de productie Beauty and the beast in BelgiĆ«. Op dit moment speel ik af en toe in kindertheater de Toverknol. Mooi om te zien hoe de kinderen met rode konen naar de voorstellingen zitten te kijken. Zoals ik dat ook deed als klein meisje…

Naast het zingen en acteren, spreek ik af en toe tekenfilms in en speel ik graag een eigen lied op mijn gitaar of ukelele. Er is nog heel veel wat ik wil spelen, zingen en maken dus houd mijn site in de gaten. Hier zal ik mijn ervaringen en inspiratie met jullie delen!

One thought on “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *